plaatje

We willen graag thuis blijven wonen. Ook als we oud en kwetsbaar zijn. Hoe ziet het huis van morgen er uit voor ouderen en mensen met een beperking? Welke slimme technologieën passen we toe? Maar ook: welke woonvormen passen daarbij?

Daarover ging het in het ‘Huis van morgen’. In de Openbare Bibliotheek konden de toegestroomde bezoekers technische snufjes uitproberen die het thuis wonen makkelijker maken. Zoals: de gordijnen dicht doen met je iPad. Met een camera kijken wie er op de deurbel drukt. Het licht dat automatisch aan gaat als je ’s nachts uit bed stapt. En een computerspel dat bij je balans helpt door virtueel te schaatsen. Ook presenteerden organisaties voor ouderen zich. Bezoekers mochten proeven van gezonde hapjes en drankjes.

SSWG was ook betrokken bij het huis van morgen en hielp mee om mensen te informeren met betrekking tot ICT, bijvoorbeeld het gebruik van tablets en computers en veiligheid, zoals een camera voor bij de voordeur en noodverlichting bij brand.

Voor meer informatie zie ook: http://www.letsgro.nl/programs/34-het-huis-van-morgen en: Meer foto's van Wil Veldkamp, de Weerspiegeling.