OOGTV - Interview uit 2005 met Freddi Kuipers die vertelt over zijn nieuwe initiatief, de stichting Senioren Werkplaats Groningen en de samenwerking met Buurtcentrum Stadspark waar hij computerondersteuning voor senioren heeft opgezet.

Een nieuw initiatief in de stad is de stichting Senioren Werkplaats Groningen. Freddi Kuipers van deze stichting vertelt wat de stichting doet. Werkplaats voor senioren, de stichting senioren aan de slag is bij monde van Freddi Kuipers druk bezig om samen met senioren producten of diensten te ontwikkelen. Freddi heeft zo z'n eigen ideeën over mogelijke toepassingen in en om het huis. Hij heeft ideeën over een geheugensteun bij het innemen van onder andere medicijnen. Hij wil elke oudere een hart onder de riem steken om niet rustig achterover te leunen, nu je niet meer werkt of actief bent. Maar hij vraagt om met hem mee te denken. Één van de eerste vereisten is om de computer de baas te worden, in de huidige tijd is dat een must.

Zijn stichting die zich voor deze zaken wil inzetten is niet alleen te bemannen, hij heeft dan ook de hulp van vrijwilligers nodig, die zich voor hem in willen zetten. Zijn idee krijgt de volle steun van elke senior die nog actief wilt zijn, Alles is mogelijk, van houtbewerking tot elektrotechniek.