Iedereen heeft een talent; de één is goed met dieren, de ander heeft groene vingers, een derde is handig met de computer. Een wijktalentenbank zorgt ervoor dat al deze talenten voor iedereen toegankelijk worden. Sinds kort heeft de Oosterparkwijk een eigen talentenbank.

De wijktalentenbank van de Oosterparkwijk is ondergebracht bij het Stip in het Treslinghuis. Een flink aantal talenten heeft zich al aangemeld. Bij het Stip kan worden nagevraagd welke talenten beschikbaar zijn en kan er eventueel een afspraak worden gemaakt met een talent.

In het Treslinghuis aan de Klaprooslaan 120 kunnen talenten zich opgeven als zij zich in willen zetten voor anderen. Elke maandagochtend van 10 -12 is er spreekuur. Iedereen kan zich aanmelden als talent, maar ook om gebruik te maken van de wijktalentenbank. Zo kunnen wijkbewoners elkaar helpen door kennis te delen, bij te springen of anderen van advies te voorzien.

Freddi Kuipers van de Stichting Senioren Werkplaats Groningen wordt uitgelicht in onderstaand filmpje startend op precies 4:00 minuten.